Handmade Knives Europe

Handmade Knives Europe

A kézzel készített kések előnyei, avagy miért válaszd az egyediséget

2020. július 21. - HandMadeKnife

A késgyűjtők világában elengedhetetlennek számít néhány egyedi darab megszerzése, azonban mégis sokan választják a könnyebben, gyorsabban beszerezhető sorozatgyártott késeket. 

Cikkünkben ezúttal rávilágítunk a kézzel készített, hagyományos kések megvásárlásával járó, gyári késekkel szembeni előnyeire. 

handmadeknife_kess.jpg

A technológiai fejlődésnek és fogyasztói társadalmunknak köszönhetően mára megannyi termék elkészíthető gyárilag, kétkezi munka nélkül, ahogy a kések is. 

Rengeteg sorozatgyártott kést találhatunk a piacon, melyek előállítására jellemző a gyorsaság és a könnyű, olcsó beszerezhetőség, ugyanakkor ezek miatt el is veszik a különlegessége, varázsa és az az életérzés, amit egy egyedi kés adni tud.

Napjainkra már egyértelműen kialakult egy széles réteg, akik pontosan a tömegcikkek elterjedése és az exluzivitás eltűnése miatt vágynak valami igazán különlegesre, s ezáltal újra nagy igény lett a kézzel készített, nagy szakértelemmel, magas minőséggel és különös precizitással megalkotott késekre. 

Megannyi előnnyel rendelkeznek ezek a sajátos darabok a gyáriakkal szemben, emiatt is szeretnénk kiemelni néhány fontos tényezőt, ami megváltoztathatja álláspontod és hatással lehet következő késed kiválasztására. 

keskeszites.png

1. Egyediség

Ha hagyományos bicskát, esetleg vadászkést vagy csak szimplán egy különleges darabot szeretnél beszerezni, akkor egyértelműen egy kézzel készített kés lesz a megfelelő választás. 

A sorozatgyártott késekkel ellentétben, a kétkezi munkával megalkotott kések megadják a lehetőséget arra, hogy készítője kifejezetten a saját igényeidhez és elképzeléseidhez szabva készítse el álmaid kését. Ez pedig nem jelent mást, minthogy megválaszthatod késed alapanyagait, színeit és formáit, tehát mindent, ami biztosítja számodra a tökéletességet. 

Biztos ami biztos, egy ilyen kés garantáltan nem fog szembejönni veled máshol, hiszen te vagy az egyetlen a világon, aki azt birtokolhatja. 

2. Személyes kontakt

Egy másik fontos szempont, hogy lehetőség van személyes kapcsolat kialakítására, megismerheted késed készítőjét, történetét és azt, hogy hogyan dolgozik. 

Ez pedig nagy előnyt jelent, hiszen nem válik személytelenné a késkészítési folyamat, sem a végeredmény. Tehát beleláthatsz, ki áll a termék mögött valójában, ami ugyancsak hozzátesz elkészült késed értékeihez.  Emellett plusz jó érzést kelthet, hogy tudod, nem egy multinacionális céget támogatsz a pénzeddel, hanem egy dolgos mestert.

Arról nem is beszélve, hogy a késkészítők általában egyedi vonásokkal vagy éppen egyedi jelzéssel látják el az általuk készített késeket, ami felismerhetőbbé és exkluzívabbá teszi külsejét tekintve.

3. Minőség és érték

Azok a késkészítők akik két kezükkel alkotják meg az egyes darabokat, valójában nem egy termékként néznek késükre, hanem valóságos művészetnek élik meg a folyamatot, emiatt óriási figyelmet fordítanak arra, hogy munkájuk gyümölcse beérjen, hogy 100%-ig elégedett legyen a megrendelő. 

Tehát lényegében kijelenthető, hogy sokkal precízebb és minőségibb kés fog elkészülni számodra, mintha a gyártósorról szereznéd be. 

Másrészt, tradícionális értékeket és egyfajta érzelmi többletet is hordoz magában egy kézműves darab, ettől pedig általában még különlegesebbé válik az emberek szemében az ily módon beszerzett termék. 

4. Kedvező ár

Elsőre valószínűleg az emberek nagy része arra asszociál, hogy az egyediséget hordozó, kétkezi munkával készült termékek sokkal drágábbak, mint a gyártósoron készült társaik. 

Ezzel szemben ha jobban belegondolunk, hogy a kézzel készített termékek elkészítése mennyi energiát, figyelmet, precizitást és munkaórát igényel - a néhány perc alatt legyártott termékekhez képest -, akkor máris más szemszögből láthatjuk a “drágát”.  Megannyi plusz értéket és többletet hordoznak ezek a különleges darabok, így garantáltan megérik az árukat. 








A bejegyzés trackback címe:

https://handmadeknife.blog.hu/api/trackback/id/tr4516007136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása